Länkar om copywriting och skrivande (vecka 20/2020)

Länkar om copywriting

För 15 år sedan visste jag knappt vad en copywriter är och gör. Därifrån har jag plöjt ner timme efter timme efter timme i jorden, år efter år, för att bli verkligt skicklig på att skriva reklam. Jag är inte i mål; jag hoppas att (arbets)livet är långt.

De senaste 5 åren har familjen och UX-writing (definitivt i den ordningen) fått massor av min kärlek och tid. När jag nu arbetar med Copyboken (intervjuer pågår) är det som att “hitta tillbaka till”, på nytt bli lite smått kär i copywriting. Det pirrar.

Här är de 5 länkar som fångat mitt intresse, blivit en flik, och nu ett borde-läsa-tips till dig:

🏛️ 7 Fundamental Pillars that Make Up Great Modern Copywriting

🛠️ How content themes works — and why you should use them

🤯 Why Is Business Writing So Awful?

👨‍🏫 How To Write by Elizabeth Gilbert

🔥 10 Ways to Write Damn Good Copy

 

***

Läs gärna också

🤜🏽 Länkar om copywriting och skrivande (vecka 10/2020)

🤜🏽 Länkar om copywriting och skrivande (vecka 11/2020)

🤜🏽 Länkar om copywriting och skrivande (vecka 13/2020)

🤜🏽 Länkar om copywriting och skrivande (vecka 14/2020)

🤜🏽 Länkar om copywriting och skrivande (vecka 15/2020)

🤜🏽 Länkar om copywriting och skrivande (vecka 16/2020)