Den här boken om att skapa tid för det viktiga kanske du också borde läsa

Make Time – bok om produktivitet på jobbet

I senaste nyhetsbrevet från Intercom (alltid intressant!) läser jag att Jake Knapp och John Zeratsky har skrivit ännu en bok. Jag har tidigare läst deras bok Sprint = mycket bra. Den handlar om hur designteam kan bygga och testa en prototyp på bara fem dagar. Snacka om fokuserat jobb!


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.


Deras nya bok heter Make Time. Gillar titeln skarpt! Och undertiteln: How to Focus on What Matters Every Day. Boken berättar hur du kan skapa tid för det som är viktigt. I korthet handlar det om att:

  • Börja varje dag med att bestämma ETT mål att fokusera på. Fråga dig: “What’s going to be the highlight of my day?”. Lägg din tid på det som är viktigt för dig, istället för att agera utifrån vad och hur andra prioriterar.
  • Se till att hålla distraktioner borta. Det finns knep för att lyckas!
  • Ge din kropp energi för att den ska kunna ladda din hjärna. Boken lovar att visa hur vi kan göra detta ”with a few small changes”.
  • Reflektera över vad som funkar (och vad som inte gör det). Och givetvis: fortsätt med det som är toppen, och lägg ner det som inte funkar bra.

Vill du förresten ha mitt bästa start-small-tips för att jobba mer fokuserat? Okej. Stäng av notiserna på mobilen. Vill du ha ytterligare ett? Börja med Pomodoro.

Författarna Jake Knapp och John Zeratsky listar förresten en radda verktyg och appar som hjälper dig att göra mer av det viktiga varje dag. Du hittar hela listan precis här.

I sin podcast snackar Intercom med Jake Knapp om nya boken. Kudos att de skriver ut varenda ord som sägs i samtalet, särskilt givande för mig som (oftast) hellre läser än lyssnar. Dessutom är det klokt när det kommer till SEO och att snabbt hitta fram till det du söker ur samtalet. Läs och lyssna på podden.

***

Läs också

Slösar du med tiden? Skriv effektivare med 3-3-3 och time-boxing

Där och då skriver vi som bäst