3 poddar om UX-writing som jag lyssnar på idag

Podcasts om UX-writing

Idag tar jag bilen till Jönköping (min gamla studiestad) för att föreläsa om UX-writing på engelska för 40 internationella studenter som läser User Experience Design på Jönköping University. Det blir sisådär 3 timmar i Audi Q2:an, och då vill jag ha något givande att lyssna på (om jag kan välja tar jag alltid tåget, och åker i tyst avdelning för att få jobba ostört).

Som sällskap idag kommer jag att ha två pinfärska poddavsnitt om UX-writing, på engelska.

Först ut:

1. Writers of Silicon Valley: UX Writing at Spotify, with Tamara Hilmes

“No, streaming is better. And Tamara Hilmes is one of the people making it better. She’s a UX Writing Manager at Spotify, and she and I spent some time talking about her background, what makes working at Spotify so great, and the skills she needs to succeed at a major company there – and how to succeed as a UX writer, specifically.”

🙋‍♀️ Jag vill lyssna på Tamara Hilmes från Spotify

***

Och också:

2. Writers in Tech: How to write a killer online form? | Interview with Steve Howe of Typeform

“Typeform has some pretty slick copy—from their transactional emails, homepage, and the product itself. Their lead copywriter, Steve Howe, writes fascinating pieces for their blog about UX writing at Typeform, and I was eager to learn about his processes—particularly, best practices for writing forms. This episode is not only a great lesson in conversational UX writing, but also a great resource for anyone that creates online forms.”

🙋‍♀️ Jag vill lyssna på Steve Howe från Typeform

***

Och en bonus:

3. Elless Media: Andy Welfle and Michael J. Metts: Writing Is Designing – Episode 58

“Andy Welfle and Michael J. Metts are on a mission to empower word people. Specifically the people who craft words as part of product design teams. Their new book, Writing Is Designing: Words and the User Experience, shows UX content creators how to apply design principles to their writing craft.”

🙋‍♀️ Jag vill lyssna på Andy Welfle och Michael J Metts

 

Utbildning i UX-writing på svenska Mattias Åkerberg

Vill du bemästra konsten att skriva UX-writing? Sök då till utbildningsprogrammet “UX-writing på svenska”, som börjar i april 2020. Programmet är fullbokat just nu, och det finns en väntelista. Haka på!