Writer? A/B-testa mer om du vill VETA hur dina ord landar [konverteringsoptimering]

Vi tänker, och skriver, och skickar ut våra ord i världen. 🛫
Hur de landar vet vi sällan.

Vi skriver för att få saker att hända. Ändå vet vi lite OM orden får bollar i rullning, får folk att klicka, och får varor att flyga av hyllorna. ⚽️

Vi vet helt enkelt inte.
Så kan vi inte ha det.

Vi som skriver, som är writers, måste mäta mer. “What gets measured gets done”, sägs det. Jag vill vända på det. Det borde vara: “What gets done gets measured”.

Gör de här 3 grejerna, du också:

1. Kolla i Google Analytics. Vilka sidor på din sajt har mest trafik? Vilka artiklar läser folk mest och längst? Hur kan det komma sig?

2. Kolla i Mailchimp (eller vilket verktyg du nu har för nyhetsbrev). Vilka ämnesrader får flest att öppna? Vilka länkar klickar dina läsare på? Och vilka länkar får jättefå klick?

För mig får dessa 3 ämnesrader flest att öppna:

🥇Skriv så det gör ont (72 %)
🥈Du ger den här texten för lite kärlek (71 %)
🥉1A-skrivrådet som många missar (67 %)

Det verkar funka att kittla nyfikenhets-nerven, att ge lite och hinta om mer.

👎 Och sämst, ja det gick min senaste ämnesrad (“Vill du dyka djupare i det här?”). “Bara” 46 % , ändå över 1 000 läsare, öppnade. För otydlig? Förmodligen.

👉 3. Kräv att få A/B-testa. Ta reda på vilken utvecklare på ditt företag (eller hos din kund) som kan det här med hypoteser och statistisk signifikans, och som förstår att jobba med verktyg som Optimizely och Google Optimize. Kroka arm.

Ett A/B-test ger dig svart på vitt vilket ordval som får flest att konvertera, att göra som du önskar. Då VET du hur dina ord landar, och ATT de får saker att hända. Vi writers måste mäta mer. 💪

***

Den här hösten ordnar jag 4 digitala föreläsningar för writers, med noga utvalda experter. Nästa föreläsning handlar om A/B-testning och konverteringsoptimering.

Tisdagen den 24 november klockan 13-17 snackar Andreas Gref på Conversionista om ALLT du som writer behöver ha koll på för att kunna sluta gissa, och börja hitta “orden som går hem”.

Det finns fortfarande platser kvar. Vill du vara med?

🙋‍♀️ Ja, jag vill lära mig att A/B-testa mina ordval

Kommentarer inaktiverade.